O nama   


U staroj Riječkoj gradskoj jezgri, na samo tridesetak metara kvadratnih,u zgradi iz 19. stoljeća, smještena je
MALA GALERIJA umjetničke obitelji Bruketa. Locirana na potezu turističke magistrale grada. Svojom kontinuiranom djelatnosti u proteklih 45 godina, kao prva privatna turistička galerija u bivšoj državi, doprinosila je prepoznavanju Riječkog  identiteta ponudom  vlastitih autohtonih suvenira (Morčić, Karolina Riječka i mnogih drugih) kao i umjetničke keramike, te umjetničkih slika. Originalna po svojoj ponudi, ušla je je sve  turističke vodiče svijeta, sa napomenom "obavezno posjetiti".
        
         Zahvaljujući  zanimanju Uprave hotelskog  turističkog kompleksa Sušačkog Nebodera, omogućeno nam je da se u drugoj generaciji, u našoj obitelji, nastavimo baviti poslom kojeg dobro poznajemo, izlaganjem umjetničkih slika poznatih autora, te time ostvarimo svoju želju obogaćivanja kulturne ponude grada otvaranjem  ove galerije čiji je cilj baviti se isključivo izlaganjem umjetnina akademskih umjetnika, koji se  izdvajaju svojim stvaralačkim optimizmom.

         Ovom djelatnosti neprofitabilne naravi,  predstavljati ćemo umjetnike čija će stvaralačka kreacija  polet i vedar pogled na svijet podupirati naš životni i radni optimizam. Spomenute karakteristike, danas su izuzetno rijetke i u zemlji ne postoji galerijski program koji bi počivao na ovakvom izložbenom izboru. U današnjoj poplavi crnih vijesti i općeg gubljenja povjerenja u pozitivne životne vrijednosti, možemo reći da Mala galerija Bruketa predstavlja presedan.   
   
         Stilizirana metalna kocka iz dječje igre "Čovječe ne ljuti se" bačena u zrak i zaustavljena u padu, kreacija Vladimira Brukete, služi kao galerijsko svjetlo. Simbolično predstavlja životni svjetonazor pionirskog 45.godišnjeg postojanja Male galerije Bruketa.
Realne poteškoće, pretvarale su se u uspješno prebrođene izazove, podsjećajući da život ima svoju vedriju stranu, a često i sretan ishod.

                                                 
         Obitelj Bruketa
O NAMA
TRENUTNA IZLOŽBA
ARHIVA IZLOŽBI
UVJETI IZLAGANJA
GDJE SMO
http://
Galerija Bruketa2
Copyright C 2010 by "Mala galerija Bruketa"
Sva prava pridržana

Galerija Bruketa 2
Strossmayerova 1

Mala galerija
Užarska 25
Telefon: +385 51 33 54 03


Internet: www.mala-galerija.hr
E-mail:info@mala-galerija.hr

facebook